Speltips 16/1 2019: ex-Space Soldiers vs ENCE

Speltips 16/1 2019: ex-Space Soldiers vs ENCE

allu-ence-csgo_feature minor

Då var det dags till sist, IEM Katowice 2019 Minors är i full rulle där det ska bestämmas vilka trupper som går vidare till Challengers Stage av majorn. Inför dagens matcher kikar jag lite extra på ENCE från vårt grannland i öst som går upp mot organisationslösa ex-Space Soldiers. Av de två är det tveklöst ENCE som gjort störst intryck på mig, samtidigt som ex-Space Soldiers sett en smula oinspirerade ut.

Ett stabilt 2018 för finska ENCE

Finland var länge utan ett lag i världsklass i Counter-Strike: Global Offensive. Det var inte förrän tidigt förra året som ENCE satte ihop en trupp bestående spelare som kunde leverera. Nyckelspelaren i deras femma är självfallet Allu och det är mycket hans förtjänst att Finland nu har ett konkurrenskraftigt lag. Just i detta nu sitter laget bekvämt på en elfte plats i världsrankingen, deras högsta noterade placering hittills. Den mest anmärkningsvärda turneringsvinsten kom i Ukrania där man blev $125,000 rikare efter en jämn final mot Vega Squadron.

Med tanke på att det har gått spikrakt uppåt för finnarna sedan startfemman slöt samman är det lätt att säga att de är favoriter i den här matchen. I lagens två senaste möten är det dessutom just ENCE som gått vinnande ur striden, det var visserligen online, men inget säger att det skulle se annorlunda ut på LAN.

Ex-Space Soldiers spelar utan press

Det är lite av ombytta roller för Space Soldiers och ENCE. Medan ENCE har gått som en raket har Space Soldiers störtdykt sedan början av 2018. Från att ha rankats som tolva i världen till att idag återses på en blygsam 48:e plats. På vägen har Space Soldiers även tappat stjärnspelaren XANTARES och därför spelar man sedan december 2018 istället med Yaman ”yam” Ergenekon. Huruvida det blir en temporär eller permanent lösning återstår att se, gissar på att resultatet i minorn kommer att vara väldigt avgörande.

I övrigt har ex-Space Soldiers faktiskt hyfsade lirare, inte längre någon superstjärna i XANTARES, men MAJ3R och ngiN kan bjuda upp på dans om de är på spelhumör. Trots detta tror jag att det blir svårt för det turkiska laget att komma upp på samma nivå som finska ENCE.

Speltips: Över 26,5 rundor

Visserligen tror jag på en vinst för ENCE. Däremot har vi nog ingen utklassning att vänta, istället spår jag att ex-Space Soldiers grindar ihop åtminstone 11 rundor. Speciellt om man spolar tillbaka till i somras när lagen stötte på varandra senast och ENCE vann med 16-10, 19-16. Ett tajt resultat, och det kan mycket väl upprepas i dagens match. Därför spelar jag på över 26,5 rundor för ett odds på 2,05 hos Betway.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing