Speltips 20/2 inför NRG vs NiP: IEM Katowice 2019

Speltips 20/2 inför NRG vs NiP: IEM Katowice 2019

DHMS18-dennis-768x512

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: NRG vs NiP (IEM Katowice 2019) | Speltips: NRG vinner | Odds: 1.55 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 15:20[/ft_boxes]

Nu inleds allvaret för NiP som enda svenska lag att avancera till New Legends Stage i IEM Katowice 2019. Nordamerikanska laget NRG står på tur i det är skedet av turneringen i en bo1-match. Det är också NRG som visat sig vara det bästa laget av de två så här långt in i tävlingen.

NRG

NRG’s väg till ’New Legends Stage’ var en dans på rosor med tre raka vinster – Winstrike (16-9), ViCi (16-6) och TYLOO (2-0), medan ninjorna resa blev betydligt brokigare.

Trots att NRG underskattas gång på gång inför större turneringar så var det ändå just de som stod för en av de mest imponerande prestationerna under Challengers Stage. Man mötte aldrig NiP under Challengers men däremot gjorde man en lätt match av Winstrike, samma lag som NiP hade stora problem mot.

NRG tappade inte en enda karta under Challenger Stage, inte ens i bo3-matchen mot TYLOO, däremot var just det mötet otroligt jämnt (16-14, 16-13). Så det är verkligen ett styrkebesked och det ska bli intressant vad NRG kan göra mot de verkliga topplagen, som till exempel Astralis och Team Liquid.

Att gå vidare ur Challengers på det vis NRG gjorde är självklart betydelsefullt och har sina klara fördelar, men samtidigt måste de komma ihåg att fortsätta att hålla samma fokus. Från och med nu kommer det nämligen enbart att bli tuffare.

NiP

Som sagt så fick NiP en blandad start i Challenger Stage. Första mötet, mot FURIA, flöt på och man vann slutligen med 16-6. Men i nästa match blev ninjorna tagna på sängen och torskade mot Renegades, en rejäl skräll med andra ord. Och inte blev det bättre när man även förlorade nästa match, den gången mot Winstrike. Plötsligt var man nära att åka ut redan i Challenger Stage. Men följande två matcherna så ryckte man upp sig och lyckades besegra Vega Squadron (2-1) och ViCi (2-1).

Så det var lång ifrån en självklarhet att NiP skulle nå New Legends Stage, men med nöd och näppe klarade man sig. En rejäl skillnad mot NRG alltså, så för svenskarna gäller det nu att ha med sig att man trots allt vann två bo3 på raken.

Man har även ett hyfsat facit gällande tidigare möten mot NRG, då har man ett 2-1-övertag. Inte så märkvädig skillnad kan tyckas, men det är ändå bevis på att man har vad som krävs för att besegra ett NRG som just nu ser starka ut.

Speltips: NRG vinner

Med tanke på att NRG har sett så stabila och trygga ut som de har gjort har jag svårt att spela emot dem i den här matchen. Samtidigt som Ninjas in Pyjamas har svajat en del och stundtals spelat ganska klantigt. NRG har därmed övertaget inför det här mötet och det är även där jag lägger mitt spel, vinst för NRG.

En vinst för NRG ger just nu 1.55 gånger pengarna hos Betway.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing