Speltips 3/7 inför NiP-Cloud9: En av årets största höjdpunkter

Speltips 3/7 inför NiP-Cloud9: En av årets största höjdpunkter

nip get right turneringsbild

Äntligen är det dags, årets upplaga av ESL One Cologne är här. Trots att det inte längre är en major så är det fortfarande en av de absolut största turneringarna vi har inom CS:GO. Med 16 av de bästa lagen i världen och en prispott på $300,000 är det, som vanligt, upplagt för en stor publikfest. Den första matchen spelas mellan NiP och Cloud9, där jag ser ett fint spelvärde på våra svenska ninjor.

Kommer in i turneringen med självförtroende

När fnatic i juni överraskande valde att byta ut Lekr0, som jag såg som en av deras absolut bästa spelare, tyckte jag att NiP skulle försöka ta in honom istället för GeT_RiGhT så snart som möjligt. För några år sedan var GeT_RiGhT världens bästa spelare och han är definitivt en av de absolut bästa spelarna någonsin, både i CS 1.6 och CS:GO. Under 2018 har han dock varit en skugga av sitt forna jag och jag blev faktiskt väldigt förvånad att det blev draken som fick lämna och inte honom. Detta då draken dessutom är en utpräglad AWP-spelare, något jag anser att NiP behöver.

I Lekr0:s LAN-debut med laget, CS:GO Asia Championships, åkte man ut i kvartsfinal efter en förlust med 2-1 mot TyLoo. Under helgen som var spelade man Closed Qualifier till minorn. Minorn som är det sista ”steget” innan man kvalificerar sig för en major. NiP, som i början av CS.GO var världens överlägset bästa lag med en streak på hela 87 raka kartvinster, har nu missat de tre senaste major-turneringarna och efter att man i helgen förlorade första matchen mot 3DMAX, ett lag man ska slå alla dagar i veckan, kändes det som att historien höll på att upprepa sig igen. NiP studsade dock tillbaka med tre raka segrar, och även fast det var mot lag som Fragsters, Nordavind och AGO, lag man ska slå, så tror jag man känner en oerhörd lättnad över att ha tagit sig till minorn. Självförtroendet i laget bör därför vara bra.

Två månader efter att Cloud9 i januari vann sin, och Nordamerikas första major någonsin, valde en av lagets stjärnspelare Stewie2K att lämna laget för nya utmaningar i brasilianska SK, nu MIBR. Sedan dess har laget haft problem. Man tog in FNS, men efter lite drygt två månader så blev han bänkad och man har inte hittat någon ersättare på fulltid. Under ESL One Cologne kommer man spela med den slovakiske spelaren STYKO som stand-in. STYKO som de senaste månaderna fått utstå väldigt mycket kritik för sitt spel och nu till slut blev bänkad i Mousesports. Det är svårt att veta var man har Cloud9, då de inte spelat en enda match sedan ECS Season 5-finalerna i början / mitten av juni, där man då dessutom fortfarande spelade med FNS. Visserligen förlorade man bägge sina matcher då, mot Astralis och fnatic, men det var två jämna matcher så jag tycker ändå man stod upp bra.

Som sagt är det dock väldigt svårt att veta var laget står just nu, men man kan i alla fall konstatera att man inte direkt gynnas av att behöva spela med en stand-in. Förhoppningsvis har man snart en full femma på heltid igen.

Speltips: NiP vinner matchen

Här tror jag skillnaden mellan att spela med stand-in och inte kommer vara avgörande. Visserligen har Lekr0 endast spelat i NiP i en månad, men jag tror ändå man hunnit träna tillsammans bra mycket mer än vad Cloud9 gjort med STYKO. Detta är troligtvis den enda turneringen man kommer spela med honom överhuvudtaget, och det dröjer troligen inte länge innan man hittat en femte spelare som kommer spela med laget på heltid. Jag tror dessutom att NiP kommer in i turneringen med gott självförtroende och en oerhörd lättnad efter att ha blivit klara för minorn, då man missade den förra minorn och missat så mycket som tre raka majors.

Bäst odds hittar jag hos Arcanebet, som ger @1.74 på en seger för det svenska laget.

  • Cloud9 har endast fyra spelare under kontrakt och spelar under Cologne med STYKO som stand-in, en spelare som fått utstå oerhört mycket kritik och nyligen blev bänkad i Mousesports.
  • Sedan Stewie2K lämnade Cloud9 i mars har laget haft stora problem och visat upp dåliga resultat.
  • NiP spelar med sin ordinarie femma. Efter att man under helgen blev klar för minorn bör man känna en oerhörd lättnad och lär komma in i denna turnering med gott självförtroende.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing