Speltips 8/6 inför NRG-G2: Dags för finaler i London

Speltips 8/6 inför NRG-G2: Dags för finaler i London

nrg g2 speltips ecs 2018

Det har snart gått tre månader sedan starten av den femte säsongen av onlineligan ECS (Esports Championship Series), som arrangeras av FACEIT. Nu är det endast 8 lag kvar, varav 4 från Europa och 4 från Nordamerika och det har blivit dags för LAN-finalerna som spelas under helgen 6-8 juni i SSE Arena, London, med en prispott på hela $660,000. Totalt 6 sex matcher ska spelas under fredagen och jag har valt ut matchen mellan NRG och G2, där jag hittat ett fint spelvärde på det nordamerikanska laget.

Visade äntligen resultat på LAN

Nordamerikanska NRG, bestående av spelarna daps, FugLy, Brehze, nahtE och bulgaren CeRq är ett lag som de senaste månaderna visat upp ett väldigt fint spel online där man gjort väldigt bra resultat i ESL Pro League, där man kom tvåa med endast 5 förluster på 22 matcher och i ECS där man kom etta med 15 vinster på 16 matcher. Resultaten på LAN hade dock uteblivit helt, fram tills förra veckan. Efter att tidigare knappt haft några större meriter på LAN alls kom man överraskande tvåa i StarSeries i-League säsong 5, en turnering med 16 lag och $300,000 i prispotten, varav flera riktigt bra lag. Efter att ha slagit ut lag som Liquid och North blev dock Na’Vi för svåra i finalen, ett Na’Vi som med spelare som s1mple och electronic definitivt är ett av de bästa lagen i världen just nu. Det var dock knappt någon som trodde att NRG skulle gå så långt som till final, och nu när man äntligen bevisat att man kan prestera även på LAN känns man som ett riktigt farligt lag.

Franska G2 har inte spelat en enda officiell match sedan 12 maj och det har länge talats om spelarbyten i laget, vilket nu också skett. shox och SmithZz är tillbaka i laget precis som Ex6TenZ, känd som en av de absolut bästa taktikerna nånsin i CS-scenen. Ex6TenZ står för tillfället dock bara som stand-in för laget men jag tror inte det kommer dröja alltför länge innan han blir klar för laget på heltid. apEX, NBK- och mixwell är för tillfället bänkade men har alla fått tillåtelse att söka nytt lag. Detta gör att G2 nu består av shox, kennyS, bodyy, SmithZz och Ex6TenZ och detta kommer bli deras första officiella match tillsammans. shox och kennyS är två av världens bästa spelare när de är på sin högstanivå, och det bådar gott att man nu har Ex6TenZ som in game leader, en roll shox tvingades ha senast han var i G2. Nu kan han istället fokusera mer på sitt individuella spel som tidigare utmärkte honom till en av världens absolut bästa spelare.

Jag ställer mig dock frågande till hur bodyy och SmithZz kommer passa in i laget. bodyy, som har support-rollen i laget har inte imponerat alls under 2018 och där hade jag hellre sett NBK-. SmithZz har i nästan 1,5 år varit coach i G2 och har inte spelat en officiell match sedan januari 2017. När han senast var aktiv var han knappast någon ”stjärnspelare” heller utan fick ofta motta kritik från både fans och experter. Det är dessutom oklart hur mycket laget har hunnit träna inför detta event då det blev officiellt så sent som i måndags att man skulle åka till London med denna femma.

Speltips: NRG vinner matchen

Efter flera månader av imponerande spel online lyckades NRG under förra veckan äntligen visa upp ett bra resultat även på LAN, då man kom tvåa i den femte säsongen av StarSeries i-League. Nu är det dags för nästa stora turnering, LAN-finalerna av ECS säsong 5. I första matchen möter man franska G2 som gör sin första match med sin nya femma, något som blev officiellt så sent som i måndags. Då jag inte tror att fransmännen hunnit träna alltför mycket tillsammans inför detta event och är väldigt skeptiska till hur bra laget kommer kunna bli överhuvudtaget så ser jag ett fint spelvärde i det nordamerikanska laget som är i riktigt bra form.

Arcanebet ger hela @1.94 gånger pengarna på en NRG-seger, ett odds vilket utan tvekan måste utnyttjas.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing