Speltips 9/12 2018: Astralis vs Liquid

Speltips 9/12 2018: Astralis vs Liquid

Astralis-CSGO-Team-15

Den stora finalen av ESL Pro League Season 8 smäller av idag kl 16.00 och det är Nordamerikanska Team Liquid som ska försöka att bräcka hemmafavoriterna Astralis vinststreak. Danskarna i Astralis har redan under turneringens gång slagit Liquid, men nu är det final och nya tag gäller. Frågan är dock om det Nordamerikanska laget har vad som krävs för att överrumpla regerande mästarlaget?

Team Liquid

Som sagt så torskade Liquid redan under gruppspelet mot Astralis i två raka kartor. Det ger de danska stjärnorna automatiskt ett psykologiskt övertag som kan vara direkt avgörande i en final som avgörs i en bo5-match. Plus det faktum att Liquid har fallit så många gånger förut i stora finaler, inklusive mot just Astralis. En sak som däremot talar för att Liquid faktiskt har en chans mot giganterna är att de i kvarten och semin briljerade mot högklassiga motståndare som Na’Vi och MIBR. Båda matcherna tog man hem i två raka kartor, och det är självklart ett styrkebesked inför finalen.

Dessutom har jag också svårt att låta bli att tänka att nu måste det väl ändå vara dags för Liquid att plocka hem en titel efter att ha tagit sig till så många finaler? Det är lockande att lägga ett skrällbet. Samtidigt går det inte att betta emot Astralis, speciellt i den form som de uppvisat och att de nu spelar på hemmaplan. Kontentan är alltså att jag tror att Nordamerikanerna kan bjuda på bra motstånd den här gången men att det inte räcker hela vägen.

Astralis

Astralis har haft rent av ett drömår, med fler turneringsvinster än något annat lag. Vinsterna som sticker ut mest är bland annat ELEAGUE CS:GO Premier 2018, FACEIT Major 2018 och ECS Season 6 Finals. Inför dagens final står även Intels grand slam-pris på spel där de kammar hem en miljon dollar utöver turneringsvinsten, en bonus som heter duga. Det var inte heller längesedan som Astralis tilldelades umärkelsen ”Esport team of the year” . Välförtjänt då man vunnit de sju av de elva senaste turneringarna, inget annat lag kommer i närheten av detta.

Deras storspelande har fortsatt under ESL Pro League Season 8 Finals med vinster mot bland annat Liquid och mousesports. Det här är Astralis final att förlora, formatet med att finalen körs som bo5 passar dessutom danskarna som handen i handsken. Och inte blir det sämre av att ha hela publiken på sin sida, det kommer att bli ett tryck som heter duga!

Speltips: Total Maps över 3.5

Danskarna är stora favoriter men jag skulle inte bli förvånad om Liquid lyckas sno åt sig en karta under matchen. Jag tror inte att något av laget vinner med 3-0 i kartor därför satsar jag en slant på Total Maps över 3.5 för ett odds på 1.5 hos GG.Bet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing