Windigo vs G2

Windigo vs G2

windigo vs g2 wesg 2019

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: Windigo vs G2 (WESG 2018 Semifinal) | Speltips: Windigo vinner | Odds: 2.35 | Spelbolag: Mr Green | Spelstopp: 2019-03-16 kl. 12.45[/ft_boxes]

I den andra semifinalen i WESG ser vi fransmännen i G2 ta sig an överraskningslaget Windigo som skickade ut MiBR i kvarten. Båda trupperna har hittills hört till de två bästa i turneringen och jag har en känsla av att vi har en utdragen match att vänta.

Windigo

Man kan lätt konstatera att Windigo är turnerings stora överraskning. Innan WESG hade startat fanns inte semifinal på kartan för Windigo, men man har övertygat ända från start. Sett till hur Windigo har spelat känns det faktiskt fullt naturligt att de nu är i en semifinal och har goda chanser att gå till final och göra upp om de $700,000 som står på spel, varav $500,000 går till vinnaren.

Den största skrällen kom i kvartsfinalen mot MiBR, inför matchen var oddsen skyhöga för en vinst för Windigo, det brasilianska laget var med andra ord tunga favoriter. Trots detta kunde Windigo som underdogs övervinna det stora hindret efter en stark inledning på D2 som slutade 16-8 och slutligen med nöd och näppe stänga matchen i tredje och sista kartan med 16-13.

Spelbolagen verkar eniga om att G2 är favoriter att ta hem semifinalen, däremot går jag i andra tankar och anser att Windigo har goda chanser att vinna här.

G2

G2 är ett svåranalyserat lag, instabilitet skulle jag säga är deras främsta problem. Ena dagen ser man ut som ett topp 10-lag, andra dagar ser man ut som vilket mediokert lag som helst. Positivt är att fransmännen åtminstone sett stabila ut under WESG, fast det bör understrykas att motståndet inte har varit mycket att hänga i granen. Singularity, Revolution, Panda och Absolute var lagen som G2 var tvungna att ta sig förbi. Eftersom de hade sådan tur med lottningen är det svårt att avgöra om de verkligen är i form eller bara har haft för lätt motstånd.

Windigo blir egentligen första testet i den här tävlingen för G2 och enligt mig lutar det mot att resan tar stopp för fransmännen i semin.

Speltips: Windigo vinner

Jag går emot spelbolagen här och tippar vinst för Windigo. Jag motiverar det med att man sett väldigt säkra ut medan G2 glidit lite på en räkmacka till semifinalen. Bäst odds hittar jag hos Mr.Green som ger 2.35 gånger pengarna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing