Miljonturnering i mobilspelet Vainglory i Singapore

Miljonturnering i mobilspelet Vainglory i Singapore

vainglory världsmästerskap 2017

Mobilspelandet tar tydliga steg mot esporten.

Med Vainglory vill speltillverkarna Super Evil Megacorp visa att mobilspel har en plats som esport. Och det är inte en dålig prissumma de 12 lagen slåss om, lite mer än en miljon kronor står på spel i världsmästerskapet som äger rum soliga Singapore.

Inför årets världsmästerskap har det faktiskt skett en ökning i prispengar med ungefär 160 tusen, vilket är ganska mycket för mobilspel som esport. Dessutom spelas turneringen inte i Hollywood det här året, istället är det Singapore som är värdland. Och valet av stad beror på att det var i just Singapore som Vainglory först släpptes.

Vainglory spelas alltså på iOS- och Androidenheter och är ett så kallat multiplayer online battle arena (MOBA). Jämfört med MOBA-spelen Dota 2 och LoL som körs på stationära datorer så är det betydligt kortare och snabbare matcher i Vainglory. Istället för matcher som kan ta mer än en timme så tar en match ca 30 minuter. Mobile battle arena games som Vainglory har snabbt blivit en succé och mobilspel växer så det knakar och beräknas omsätta 48 miljarder dollar år 2020.

Även om det går framåt för Vainglory så är det långt ifrån det största mobilspelet. I Kina har ”Honor of Kings” 50 miljoner aktiva spelare, jämfört med Vainglorys 1.5 miljoner. Det pågår en rejäl hysteri kring ”Honor of Kings” och det har gått så långt att väldigt unga spelare begränsas i sitt spelande.

En annan nyhet med Vainglory, utöver kommande världsmästerskapet, är att det ska lanseras ett 5 mot 5-spelarläge. Det kommer garanterat att ändra spelets meta och gå i en riktning att likna Dota 2 och League of Legends.

 

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!
YearInLoL är nu lanserat – Se all cool statistik om dina matcher!

League of Legends-spelare kan äntligen kolla in sin årliga statistik i stil med Spotify wrapped :) med den nya sajten YearIn.LoL, gjord av ett team Läs mer

Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare
Därför är riskfria spel perfekt för nya spelare

Står du i valet och kvalet att börja spela på odds? Känner du att du gärna vill prova på men att du samtidigt inte är Läs mer

Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar
Satsa CSGO skins – vinn RIKTIGA pengar

Sitter du på lager av CSGO-skins som inte kommer till någon nytta? Då kan du testa att satsa dina skins och ha chansen att vinna Läs mer

Promotional listing